Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Διαψεύδει κατηγορηματικά κούρεμα 50% στα ομόλογα ο Ευάγγ. Βενιζέλος

Δηλώσεις στο CNN

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος δήλωσε πως μόνος δρόμος είναι να εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος δήλωσε πως μόνος δρόμος είναι να εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα λάβει εγκαίρως την 6η δόση του μηχανισμού στήριξης δήλωσε στο CNN ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος υπογράμμισε την βούληση της κυβέρνησης για απόλυτη εναρμόνιση με τις αποφάσεις της συνόδου της 21ης Ιουλίου και υπογράμμισε ότι οι φήμες για κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων είναι ανεύθυνες συζητήσεις.

«Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά και για την εφαρμογή του λεγόμενου νέου προγράμματος, πάντα σε σχέση με τους όρους της περίφημης απόφασης της 21ης Ιουλίου», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος στο δημοσιογράφο του CNN John Defterios.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα που θα επέφερε κούρεμα 50% στις τιμές των ελληνικών ομολόγων ο κ. Βενιζέλος ήταν κατηγορηματικός: «Εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός Οικονομικών. Είμαι εδώ για να εφαρμοστεί η κοινής μας ευρωπαϊκή απόφαση του Ιουλίου. Όχι για να συμμετέχω σε διάφορες ανεύθυνες συζητήσεις ή για να επαναλαμβάνω φήμες ή σχόλια. Για μένα, το μόνο καθήκον, ο μόνος δρόμος, είναι να εφαρμοστεί η απόφαση της 21 Ιουλίου».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: