Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακή εφεδρεία επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης

Μετά τις νέες ανακοινώσεις

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό Συμβούλιο με κύρια θέματα στην ατζέντα το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Σε δηλώσεις του την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να θιγούν από το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ διευκρίνισε ότι κατά 20% θα μειωθεί η μισθολογική δαπάνη χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη οριζόντια μείωση μισθών.

Για την εργασιακή εφεδρεία ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι στους 900.000 εργαζομένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει», ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προειδοποιεί ότι αν δεν προχωρήσει το μέτρο θα υπάρξουν απολύσεις.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή για θέματα παιδείας. Στο τραπέζι της σύσκεψης, στην οποία συμμετέχουν η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η αναπληρωτής υπουργός Φώφη Γεννηματά και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η πορεία υλοποίησης του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις των πρυτάνεων και οι καταλήψεις σε ΑΕΙ και σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: