Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επαναλαμβάνονται την επόμενη εβδομάδα οι διαβουλεύσεις με την τρόικα

Καθησυχαστική η Αθήνα

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
«Δεν υπάρχει απειλή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, όπως έχει προγραμματιστεί» δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την εκταμίευση της 6ης δόσης από το πακέτο βοήθειας προς τη χώρα.

«Δεν υπάρχει απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» είπε ο Ηλίας Μόσιαλος σε δημοσιογράφους. «Οι συζητήσεις με την τρόικα συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα όπου θα εξεταστούν οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο προϋπολογισμός του '11 και του '12» συνέχισε.

Ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν θα διακινδυνεύσει σε καμία περίπτωση την υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου γιατί αυτή η συμφωνία εξασφαλίζει τις δανειακές ανάγκες της χώρας» είπε.

Για τους λόγους αυτούς, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις διαρθρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα και στην εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου τους επόμενους μήνες, φέρνει νωρίτερα την υλοποίηση δεσμεύσεων, που είχαν προγραμματισθεί για το 2012, π.χ. τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ενώ άφησε ανοικτό να επισπευσθούν και άλλες μεταρρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα ληφθούν νέα εισπρακτικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν μισθωτούς και συνταξιούχους.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας για τους δημοσίους υπαλλήλους, σημείωσε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έθεσε ένα γενικότερο πλαίσιο, για την λειτουργία και το ρόλο του Δημόσιου Τομέα και τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς οι περισσότεροι είναι ευσυνείδητοι, αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, που πρέπει να αλλάξει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: