Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτός ενιαίου μισθολογίου να μείνουν οι δικαστικοί, ζητά ο Μ.Παπαϊωάννου


newpost.gr
Εκτός ενιαίου μισθολογίου να μείνουν οι δικαστικοί, ζητά ο Μ.Παπαϊωάννου
Την άποψη ότι οι δικαστικοί λειτουργοί πρέπει να μείνουν εκτός του ενιαίου μισθολογίου εξέφρασε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, κι ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο 24ωρα από τις ανακοινώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στον υπουργό Οικονομικών έχουν ήδη καταθέσει υπόμνημα οι δικαστικοί, διατυπώνοντας την αντίθεσή τους στη μείωση των αποδοχών τους.



Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στις προωθούμενες αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και υποστήριξε πως λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος των δικαστών και εισαγγελέων θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για αυτούς. Σημείωσε, δε, ότι εργάζονται και το βράδυ στο σπίτι.

Οι ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Ένωση Μελών του ΝΣΚ σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλο διατύπωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στη μείωση των αποδοχών τους καθώς και στη σύνδεση του μισθολογίου τους με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό ξεκαθάρισαν πως οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές των πρωτόδικων, ήτοι του 50% των δικαστικών λειτουργών ανέρχονται σε 2.573 ευρώ. Σύμφωνα με τους ίδιους έχουν ήδη υποστεί μείωση κατά 35,35% κατά μέσο όρο, που θα φτάσει στο 38,35%, αν περικοπεί και ποσοστό του επιδόματος βιβλιοθήκης.

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά ορίσθηκε ότι οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να είναι ανάλογοι με το λειτούργημα τους και ότι τα της βαθμολογικής και μισθολογικής των κατάστασης ορίζονται με ειδικούς νόμους με την διάταξη του άρθρου 87 του Συντάγματος του 1952. Η διάταξη αυτή περιελήφθη και στο άρθρο 88 του Συντάγματος του 1975.



Πηγή: In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: