Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πετσάλνικος: «Τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων»

newpost.gr
Πετσάλνικος: «Τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων»
Τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, τόνισε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Η υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου που ελήφθησαν τότε σε επίπεδο αρχηγών, περνά μέσα από τα Κοινοβούλια των χωρών-μελών της ευρωζώνης. Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη, δηλαδή περί τα τέλη Σεπτέμβρη θα γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία και στο ομοσπονδιακό γερμανικό Κοινοβούλιο. Άρα, τώρα είναι η ώρα της υλοποίησης των αποφάσεων. Και στη Γερμανία υπάρχουν αντιδράσεις και από βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού, οι οποίοι θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να επικυρωθεί αυτή η συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσάλνικος.

«Αναφερόμενος στα μέτρα, επεσήμανε ότι είναι επώδυνα αλλά αναγκαία, προκειμένου να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα«, ενώ υπογράμμισε ότι »αν δεν πετύχουμε τους στόχους, τότε θα τεθεί εν κινδύνω η θέση της χώρας μέσα στην ευρωζώνη».

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα, που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Ιούλιο μαζί με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει η ανάγκη για άλλες πιο δύσκολες αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να τα τηρήσουμε πάση θυσία», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: