Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο πεδίο... συναίνεσης για ΠΑΣΟΚ- ΝΔ


newpost.gr
Νέο πεδίο... συναίνεσης για ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
Μετά τα ΑΕΙ και τα αυθαίρετα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ευθυγραμμίζονται και εναντίον του ...Φωτόπουλου. Παρά τη δεδομένη διαφοροποίηση της ΝΔ απέναντι στο νέο κυβερνητικό χαράτσι στα ακίνητα, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, έσπευσαν χθες να διαχωρίσουν τις θέσεις τους από τη στάση του επικεφαλής– «πράσινου» συνδικαλιστή- της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συντασσόμενοι ουσιαστικά με τις κυβερνητικές αντιλήψεις.

«Κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων!» σχολίασε ολιγόλογα χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκης επιχειρώντας ουσιαστικά να προλάβει την αναμενόμενη κυβερνητική αντεπίθεση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί εύκολα λόγια προκειμένου να χαϊδέψει αυτιά πολιτών.

Αυτό το στοιχείο προσδιορίζει εν πολλοίς και τις θέσεις Σαμαρά εν όψει των καθιερωμένων επαφών του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας στο πλαίσιο της εμφάνισής του, σο τέλος της εβδομάδας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στον γ’ όροφο της Συγγρού, οι επιτελείς του Προέδρου της ΝΔ, σε καθημερινή βάση προσαρμόζουν την ομιλία του Α. Σαμαρά, προσπαθώντας να τη διατηρήσουν επικαιροποιημένη με βάση τις ραγδαίες καθημερινές εξελίξεις.

Ωστόσο, αποφασισμένο φαίνεται να είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα επιδιώξει να πείσει τους πολίτες ότι η προτάσεις εναλλακτικής διακυβέρνησης της ΝΔ, είναι εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και τοποθετημένες στα πραγματικά δεδομένα της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η τοποθέτηση της ΝΔ απέναντι στον κ. Φωτόπουλο, προσδιορίζει επί της ουσίας και τη γενικότερη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κόντρα στα συνδικαλιστικά συμφέροντα, θέση την οποία θα επαναλάβει και ο κ. Σαμαράς από βήματος ΔΕΘ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να είναι σκληρός στην κριτική του απέναντι στον Πρωθυπουργό, αλλά και απέναντι στον Υπουργό Οικονομικών –κυρίως σε ό,τι αφορά τις γκάφες που του αποδίδονται, όπως το φινλανδικό ζήτημα και η διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα- αποφεύγοντας όμως τις εμπρηστικές δηλώσεις και επιχειρώντας δι’ αυτού του τρόπου να φανεί ότι προσπερνά έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση, ο πολιτικός χρόνος των οποίων έχει ολοκληρωθεί.

Επιπρόσθετα, θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί ένα κλίμα προοπτικής με βάση την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ, στοχεύοντας στη μηδενική ψυχολογία της κοινωνίας, η οποία αντιλαμβάνεται πλέον ότι όλες οι θυσίες που έχουν γίνει ως σήμερα, δεν έχουν αντίκρυσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αναφορικά με την κριτική στον Πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς, είτε κατά την ομιλία του είτε κατά τη Συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, θα εστιάσει τόσο στις αποτυχημένες πολιτικές που οδήγησαν την οικονομία στη σημερινή κατάσταση, όσο και στα «ψέμματα του κ. Παπανδρέου», όπως τα εντόπισε η ΝΔ κατά τις εμφανίσεις του στην Θεσσαλονική και αφορούν, από τα αυξημένα ελλείμματα που το ΠΑΣΟΚ έκανε σημαία το 2009, μέχρι και τις υποσχέσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση, οι οποίες μετακινούνται διαρκώς στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: