Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων θα ξεπεράσει το 21%, δηλώνει ο Μπαρουάν

Σε δέκα ημέρες οι τελικές αποφάσεις

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν
O Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Την βεβαιότητα ότι το «κούρεμα» που θα υποστούν οι ιδιώτες επενδυτές κάτοχοι ελληνικών ομολόγων θα είναι μεγαλύτερο του 21% εξέφρασε σήμερα Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπαρουάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 1 ερωτήθηκε για το ένα η απομείωση των ελληνικών ομολόγων θα είναι υψηλότερη του 21% που είχε σχεδιαστεί αρχικώς και επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή. «Θα είναι περισσότερο, αυτό είναι σίγουρο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξή ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως η έκθεση των γαλλικών τραπεζών στο ελληνικό χρέος προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και προσδιόρισε τις τελικές αποφάσεις για το «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα σε περίπου δέκα ημέρες.

Η αναφορά αυτή συνεπάγεται πως οι Γερμανία και Γαλλία θα γνωστοποιήσουν τα προτεινόμενα σχέδια στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά την Συνοδό Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Οριστική δε λύση δεν πρέπει να αναμένεται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G20 (3-4/11 στις Κάννες).

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: