Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Αυτόφωρο για τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών με εντολή εισαγγελέα

Τρίτη δικαστική παρέμβαση

(Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Μία ακόμα εντολή -η τρίτη- από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Με δεδομένη και την υγειονομική διάταξη που εκδόθηκε νωρίτερα από το αρμόδιο υπουργείο, η κ. Ράικου ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εις βάρος όποιου θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η εισαγγελέας ζητάει ειδικότερα να εντοπιστεί ποιοί ευθύνονται για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της έκθεση του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπροσθέτως με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:

Να προσκομιστούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαπιστώνουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

Να εξεταστούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών και να διερευνηθεί, αν υπάρχει έκθεση των πολιτών, που να έχουν προσβληθεί από ιούς, λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα διέταξε να ερευνηθούν τα έκτροπα εις βάρος του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, και άλλων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δικαστική λειτουργός ζητά να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στον κ. Δανιηλίδη και να ασκηθούν σε βάρος τους οι σχετικές διώξεις, καθώς επίσης να ερευνηθεί αν δέχθηκαν επίθεση και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: