Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Παράνομη η απεργία των τελωνειακών

Πλαφόν στην τιμή των καυσίμων


http://img.protothema.gr/16783CA26CD18461272294E6F70B49B2.jpg
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των τελωνειακών και οι υπάλληλοι απειλούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ ημερησίως στην περίπτωση που δεν επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ωστόσο η κυβέρνηση με το φόβο της απεργίας έχει επιβάλει πλαφόν στην τιμή των καυσίμων σε όλη τη χώρα.

Η ανώτατη τιμή πώλησης αφορά την αμόλυβδη και τη Super βενζίνη, καθώς και το πετρέλαιο κίνησης και θα τεθεί σε ισχύ από τις 15/10/2011 και ώρα 00.01.

Το πλαφόν θα ποικίλλει από νομό σε νομό, καθώς θα διαμορφωθεί με βάση τη μέση τιμή ανά νομό της Πέμπτης 14 Οκτωβρίου. Μάλιστα, θα παραμείνει σε ισχύ για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο για την πλήρη εξομάλυνση της αγοράς.

Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης επισήμανε πως σε ορισμένα πρατήρια διαπιστώθηκαν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και η απόφαση της κυβέρνησης έχει στόχο να αποτρέψει την επέκταση τέτοιων φαινομένων εξαιτίας της απεργίας στα τελωνεία της χώρας.

Πρόσθεσε πως το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη μετέπειτα στάση του, αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.

Οι καταναλωτές, αν διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, μπορούν να το καταγγέλλουν στη γραμμή καταναλωτή 1520 και στον αριθμό fax 210-3815317 της Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι από το πλαφόν στα καύσιμα εξαιρείται το πετρέλαιο θέρμανσης, η διανομή του οποίου ξεκινά από το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κινηθεί στα 0,85 ευρώ/λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: