Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Οι αντιπρόεδροι «προετοιμάζονται» και διερευνούν το κλίμα στο εξωτερικό...









ΝΔ: Οι αντιπρόεδροι «προετοιμάζονται» και διερευνούν το κλίμα στο εξωτερικό...
H διαφαινόμενη ραγδαία κατάρρευση της κυβέρνησης έχει συνέπειες. Στην αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνονται ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να μην περάσει τον κάβο της ψηφοφορίας της 20ης Οκτωβρίου.

Ακόμα και αν το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί επί της αρχής, η κυβέρνηση είναι δυνατόν να υποστεί δεινή ήττα στην ψηφοφορία για το άρθρο 37, όπου απειλεί να εκδηλωθεί μαζική ανταρσία των βουλευτών. Ένα από τα σενάρια, που λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τους στη Συγγρού, είναι να βρεθούν στην κυβέρνηση ακόμα και εντός τριμήνου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πρώτη σημαντική αντίδραση της ΝΔ σε αυτές τις προοπτικές, που δεν διαφημίστηκε στην κοινή γνώμη, είναι να προσπαθήσει να σχηματίσει μια ακριβή αίσθηση του κλίματος στο διεθνές περιβάλλον. Έτσι έγινε γνωστό μόλις χθες ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλος πήγε στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει την επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ και να της εκθέσει τις απόψεις και να εξηγήσει τις ενστάσεις της ΝΔ για στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, αλλά να αποκομίσει και τις δικές της εκτιμήσεις.

Καθόλου γνωστό δεν έγινε ότι την ίδια ημέρα που ο κ. Αβραμόπουλος βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Στ. Δήμας βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην συνάντηση εργασίας του ΕΛΚ, το οποίο θα προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση κορυφής, πιθανότατα μια μέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δήμας, ο οποίος και λόγω της θητείας του στην Επιτροπή διατηρεί ένα ευρύτατο δίκτυο σχέσεων στην Ευρώπη και στο ΕΛΚ είχε την ευκαιρία να ανιχνεύσει το κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και το πώς βλέπουν τα αδελφά κόμματα της ΝΔ την πιθανή άνοδο της στην εξουσία. Αυτό που προσέλαβε τον προβλημάτισε, αφού το τι θα γίνει με την Ελλάδα έχει πάψει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους, οι οποίοι προβληματίζονται πολύ περισσότερο για τη διάσωση των τραπεζών τους και την πολιτική τους επιβίωση.

Οι εμπειρίες και οι εκτιμήσεις των δύο αντιπροέδρων αναμένεται να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη από τον κ. Σαμαρά εν όψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ την ερχόμενη εβδομαδα, αλλά και στο σχεδιασμό της στρατηγικής της ΝΔ για το αμέσως επόμενο διάστημα.


Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: