Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Σηφουνάκης: «Η εκκλησία να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων»









Σηφουνάκης: «Η εκκλησία να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων»
Να αναλάβει η εκκλησία μέρος της μισθοδοσίας των κληρικών ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος παράλληλα τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους.


Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε από την εκκλησία «να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων ώστε να ελαφρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός», ειδικά τώρα «που οι περιστάσεις και οι δανειστές μάς αναγκάζουν να κάνουμε χρήση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας κράτους. Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη,« η πλειοψηφία του πολιτικού φάσματος στην Βουλή αλλά κυρίως η πλειοψηφία του λαού είναι πλέον ώριμη γι' αυτό».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Σηφουνάκης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, αυτή «θα υπάρξει εφόσον αυτό υποδείξουν οι πολίτες».

«Σήμερα που η επιβίωσή μας εξαρτάται από τις δόσεις από τα 27 κοινοβούλια της Ευρώπης, με ποιο δικαίωμα θα δώσουμε λαβή σε όσους αναζητούν ευκαιρία να μας ξεφορτωθούν; Όταν πατήσουμε λίγο σταθερά στα πόδια μας ως κράτος, ναι, να πάμε στον λαό» υπογραμμίζει.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: