Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Χρυσοχοΐδης: «Το πρόβλημα είναι το υπέρογκο κράτος και όχι η τρόικα»









Χρυσοχοΐδης: «Το πρόβλημα είναι το υπέρογκο κράτος και όχι η τρόικα»
Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα και οι επιταγές αλλά το υπέρογκο και αναποτελεσματικό κράτος, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή καθώς και το μοντέλο της ρηχής ανάπτυξης που επικράτησε στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην εφημερίδα Real News.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι δεν αρκούν τα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά χρειάζεται και η ενίσχυση της πραγματική οικονομίας, αλλά και ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας για τα θύματα της κρίσης».

Όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας, και ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» έως και 50%, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι προτεραιότητα τόσο της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και της Ευρώπης είναι «το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο με τρόπο που δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση από τις αγορές».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, το γεγονός αυτό, «θα επιβεβαιώνει την αδιαπραγμάτευτη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη। Και ταυτόχρονα θα δημιουργεί επιτέλους τις προϋποθέσεις για να μπούμε ξανά σε ρυθμούς ανάπτυξης».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: