Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μπεγλίτης: «Ναι στην συγκυβέρνηση, αλλά μετά από εκλογές»










Μπεγλίτης: «Ναι στην συγκυβέρνηση, αλλά μετά από εκλογές»
Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, με την προϋπόθεση ότι αυτό το σχήμα θα προκύψει μέσω εκλογών.



Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Μπεγλίτης θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση « δεν μπορεί να είναι μια κατασκευή που επιβάλλεται εκ των άνω, με συμφωνίες κορυφής, ερήμην της λαϊκής βούλησης. Μπορεί να προκύψει μόνο έπειτα από εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας θεωρεί αναποτελεσματική μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, γατί «θα συνιστούσε αλλοίωση της δημοκρατικής λειτουργίας, ακόμη και αν επρόκειτο για μεταβατικό σχήμα».

Ο κ. Μπεγλίτης μάλιστα καταλόγισε «προσωπικές στρατηγικές» και «επιδιώξεις προσωπικής επιβίωσης», σε όσους μιλούν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ αιχμές άφησε και για στελέχη της κυβέρνησης:

«Φοβάται ότι ορισμένα στελέχη µας µμιλούν περισσότερο από όσο επιτρέπει η κρισιμότητα της κατάστασης, εγκλωβισμένα στην επικαιρότητα των σεναρίων.

Δεν αμφισβητώ την αγωνία τους, αλλά και δεν παραβλέπω επιρροές προσωπικών στρατηγικών। Δεν είµαι βέβαιος αν προτείνοντας διάφορα σχήµατα επιδιώκουν τη σωτηρία της χώρας, της παράταξης ή την προσωπική τους επιβίωση».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: