Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Άνοιξε από τα ΜΑΤ ο ΧΥΤΑ Φυλής, αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες

Συνεχίζεται η απεργία

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ανοιχτός είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής ο ΧΥΤΑ Φυλής, έπειτα από επιχείρηση των ΜΑΤ παρουσία εισαγγελέα. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ιδιωτικά απορριμματοφόρα έχουν αρχίσει να αποθέτουν τα σκουπίδια στη χωματερή, ενώ συνεχίζεται η αποκομιδή από γειτονιές της Αθήνας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, η είσοδος δημοτικών ή ιδιωτικών απορριμματοφόρων μπορεί να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, εργαζόμενοι στους δήμους έχουν συγκεντρωθεί στα αμαξοστάσια και περιφρουρούν την απεργία η οποία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη.

Την Κυριακή, εργαζόμενοι στους Δήμους και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου -σύμφωνα με τις καταγγελίες- το βράδυ του Σαββάτου εισήλθαν, συνοδεία αστυνομικών, ιδιωτικά απορριμματοφόρα και φορτηγά με απορρίμματα που είχαν συγκεντρώσει νωρίτερα από δρόμους της Αθήνας.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από τον ΧΥΤΑ και να διατάξει να σταματήσει η αποκομιδή από ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Ο κ. Μπαλασόπουλος έκανε λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό, ενώ νωρίτερα μιλώντας στον Βήμα 99,5 είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν στο δρόμο τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: