Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Άδεια μετ' αποδοχών και στον πατέρα για την ανατροφή του παιδιού του

Με δικαστική απόφαση


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Άδεια μετ' αποδοχών για την ανατροφή του παιδιού του δικαιούται και ο άνδρας εργαζόμενος και μάλιστα σε περίπτωση που δεν του δοθεί μπορεί να ζητήσει αποζημίωση.

Δικαστική απόφαση, ακολουθώντας ως γνώμονα τη συνταγματική κατοχυρωμένη ισότητα των δύο φύλων και κοινοτικές οδηγίες, αναγνώρισε το δικαίωμα άνδρα, δημοσίου υπαλλήλου, να εισπράξει ως αποζημίωση ποσό 10.332 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους μίας πενταετίας επειδή η υπηρεσία του αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια ανατροφής εννέα μηνών που ζητούσε, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κοινοτική οδηγία κατοχυρώνει το δικαίωμα των ανδρών να κάνουν χρήση της άδειας ανατροφής υπό διάφορες προϋποθέσεις που προσδιορίζονται νομοθετικά.

Δεν μπορεί όμως η άδεια αυτή να χορηγείται άνευ αποδοχών, γιατί στην περίπτωση αυτή θεμελιώνονται παράνομη παράλειψη και δικαίωμα αποζημίωσης.

Ακόμη, ο άνδρας μπορεί να ζητήσει αποζημίωση εφόσον αποδείξει ότι με την άρνηση χορήγησης άδειας ανατροφής υπέστη και άλλου είδους ζημία, όπως για παράδειγμα πρόσθετες δαπάνες για τη φροντίδα του παιδιού του.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: