Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

«Πάλι καλά που είμαι εδώ και... σας έσωσα»


newpost.gr
«Πάλι καλά που είμαι εδώ και... σας έσωσα»
Η «παντοδυναμία» ενός υπουργού Οικονομικών φαίνεται από την ικανοτητά του να πείθει τους πολίτες ότι τα δημοσιονομικά της χώρας του βαίνουν αν όχι καλώς τότε άριστα (έστω και αν ενίοτε δεν ισχυεί σε απόλυτο βαθμό) και από την στρατηγική του να οδηγεί την οικονομία της χώρας προς το βέλτιστο, στα πλαίσια που αυτό είναι εφικτό.

Έτσι, οι πολίτες είναι πιο πιθανό να νιώθουν την ασφάλεια ενός υπουργού- «σωτήρα» των οικονομικών τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Informer» που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σε ένα κείμενο «ρεπορτάζ-συνέντευξη», αυτός ο σωτήρας για την χώρα μας είναι μάλλον... ο κ. Βενιζέλος. «Πάλι καλά που είμαι εδώ» δήλωσε ο υπουργός στο περιοδικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι χωρίς την δική του συμβολή η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει.

«Αν δεν ήμουν εγώ μια κοινωνική έκρηξη θα είχε συμβεί» προσθέτει. Πιθανότατα, αν δεν είχε αναλάβει υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα θα ήταν στην ίδια δυσχερή θέση που είναι σήμερα. Στη χειρότερη περίπτωση, θα είχαν γίνει εκλογές, αναφερέται στη συνέντευξη.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλες τις πολιτικές, οικονομικές, διοικητικές, θεσμικές και οργανωτικές αποφάσεις τώρα, ενώ μιλώντας για τον Γιώργο Παπανδρέου, δήλωσε ότι «Ο πρωθυπουργός κάνει ο,τι μπορεί». Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό στις επόμενες εκλογές, αν και ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί ξανά σε... εσωκομματική διαμάχη μετά τις κάλπες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βενιζέλος έχει εκμυστηρευτεί αρκετές φορές σε στενούς συνεργάτες του ότι δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι η χώρα του θα μπορούσε να ζήσει έναν κοινωνικό εμφύλιο, ενώ μια κοινωνική έκρηξη αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη του υπουργού. Μερίδιο ευθύνης όμως για μια ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη επιρρίπτει στα ΜΜΕ επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά το λάθος που κάνουν οι δημοσιογράφοι όταν παρακινούν τους πολίτες να μην πληρώνουν τους έκτακτους φόρους.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος αν και φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει εκ των προτέρων κάθε ευθύνη για τα μέτρα που λαμβάνει, καταλήγει εξηγώντας «Αν η Μέρκελ δεν δίσταζε, η Ελλάδα θα είχε σωθεί το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: