Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εκκενώνεται η Πλατεία Συντάγματος- Ξύλο και τραυματίες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


newpost.gr
Εκκενώνεται η Πλατεία Συντάγματος- Ξύλο και τραυματίες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Συνεχίζεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα όπου κατέληξαν νωρίτερα οι πορείες των μαθητών-φοιτητών, των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.


Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς, ενώ δύο πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά έπειτα από εισβολή των ΜΑΤ μέσα στο μετρό του Συντάγματος για να απωθήσουν ομάδα κουκουλοφόρων. Νέα προσπάθεια κάνουν οι αστυνομικοί να απομακρύνουν τόσο τους κουκουλοφόρους που έχουν βρει καταφύγιο στο μετρό όσο και εκείνους που είναι περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι η δεύτερη έφοδος της αστυνομίας στην πλατεία προκειμένου να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων και να εκτονωθεί η κατάσταση στο κέντρο. Ωστόσο, νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο μετρό έφτιαξαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στην είσοδο προκειμένου να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να περάσουν.

Μάλιστα, στο εσωτερικό μεταφέρθηκε κι ένας τραυματίας από τις διαδηλώσεις προκειμένου να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες. Οι εργαζόμενοι του μετρό καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στο Μετρό Συντάγματος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ στην οδό Όθωνος, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κουκουλοφόρους που βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες κρύβονται στα γύρω στενά και εμφανίζονται ανά διαστήματα προκειμένου να πετάξουν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Επεισόδια σημειώθηκαν και το μεσημέρι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όταν κουκουλοφόροι βρέθηκαν μέσα στη συγκέντρωση και άρχισαν να πετούν πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο.


Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν με ρίψεις μολότοφ από τους νεαρούς. Μάλιστα, ομάδα κουκουλοφόρων μεταφέρθηκε στο Μετρό του Συντάγματος, όπου επιτέθηκε σε πολίτες. Η αστυνομία έχει προβεί σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια μέχρι στιγμής.






Σχετικές φωτογραφίες:



1234.jpg12345.jpg321.jpgmat_2.jpgmat_3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: