Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Για αναπροσαρμογή του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα μιλά και η Μέρκελ

«Πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της»

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Ζοζέ Μπαρόζο
Από την κοινή συνέντευξη Τύπου της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Ζοζέ Μπαρόζο (Φωτογραφία: Associated Press )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η ευρωζώνη πρέπει ενδεχομένως να αναθεωρήσει τις παραδοχές, πάνω στις οποίες βασίστηκε η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου που μετέδωσε το Reuters, πρέπει να εξετασθεί εάν τα μεγέθη πάνω στα οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου ανταποκρίνονται ακόμα στην τρέχουσα πραγματικότητα στην Ελλάδα, και ότι θα πρέπει στην ανάγκη να αναπροσαρμοστούν.

Οι δηλώσεις της Μέρκελ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές που έκαναν νωρίτερα την εβδομάδα ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν κλοντ Γιούνκερ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος πίεσε, ωστόσο, τη Σλοβακία να επικυρώσει την ενίσχυση του προσωρινού ταμείου διάσωσης EFSF, που προβλέπεται στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

Η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της.

Σε ερώτηση για την Ελλάδα, η καγκελάριος επανέλαβε τη θέση της ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να περιμένουν την έκθεση της τρόικας πριν πάρουν αποφάσεις.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο» και τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης και να της δοθεί η ευκαιρία να βελτιώσει την κατάστασή της».

Ακόμη, η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε πιθανή μια ευρωπαϊκή κίνηση για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εάν χρειαστεί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: