Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα» λέει αναρχικός που συμμετείχε στα επεισόδια της Ρώμης

Στο στόχαστρο των Αρχών το «μαύρο μπλοκ»

Από το «Σάββατο της τρέλας» στην ιταλική πρωτεύουσα
Από το «Σάββατο της τρέλας» στην ιταλική πρωτεύουσα (Φωτογραφία: Reuters )


Ρώμη, Ιταλία
Στον απόηχο της πρωτοφανούς βίας που συντάραξε τη Ρώμη εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί και καραμπινιέρι συμμετέχουν σε μαζική επιχείρηση κατά του «μαύρου μπλοκ» με έρευνες στους κύκλους του αναρχικού χώρου σε όλη την Ιταλία. «Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα» λέει ανώνυμα στην εφημερίδα La Repubblica αναρχικός που συμμετείχε στα επεισόδια του Σαββάτου, υποστηρίζοντας ότι κάθε μήνα επί ένα χρόνο αναρχικοί βρίσκονταν στην Ελλάδα «μαθαίνοντας από τους Αθηναίους συντρόφους τους ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση».

Ο 30χρονος Φ. από την Απουλία ανήκει στο «μαύρο μπλοκ», έχει διδακτορικό, μία επισφαλή εργασία και όλη την οργή του κόσμου. Το Σάββατο τα χέρια του κατέστρεψαν τη Ρώμη και τώρα χαμογελά ικανοποιημένος, γράφει η ιταλική εφημερίδα φιλοξενώντας δηλώσεις του υπό τον τίτλο «Εκπαιδευτήκαμε στην Ελλάδα».

Ο ίδιος αναφέρει ότι προετοιμάζονταν εδώ και ένα χρόνο -«αυτός είναι πόλεμος και αυτή είναι μόνο η αρχή» λέει και αποδίδει τη «νίκη» στη Ρώμη στο γεγονός ότι οι αναρχικοί είχαν σχέδιο, ήταν οργανωμένοι.

«Όλοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Και γνώριζαν πως ξέρουμε να το κάνουμε. Γιατί προετοιμαζόμασταν για ένα χρόνο» λέει και στην ερώτηση «προετοιμαζόσασταν;» απαντά πως «κάναμε το 'μάστερ' στην Ελλάδα».

Βρίσκονταν στην Ελλάδα μία φορά το μήνα επί ένα χρόνο, λέει και προσθέτει ότι «οι Αθηναίοι σύντροφοι μας έκαναν να καταλάβουμε ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση».

«Πριν ένα χρόνο είχαμε μόνο μεγάλη επιθυμία να τα συνθλίψουμε όλα. Τώρα γνωρίζουμε πως να το κάνουμε. Στη Ρώμη νικήσαμε γιατί είχαμε σχέδιο, είχαμε οργάνωση» δηλώνει και εξηγεί πώς κινήθηκαν το Σάββατο χωρισμένοι σε δύο «φάλαγγες».

Ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών και καραμπινιέρων έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας μαζική επιχείρηση κατά του αναρχικού χώρου με έρευνες και ελέγχους από το Τρεντίνο ώς τη Λομβαρδία και το Λάτιο μέχρι τη Σικελία.

Χαοτικές σκηνές και ζημιές που προσεγγίζουν τα δύο δισ. ευρώ είναι ο απολογισμός από το «Σάββατο της τρέλας», όπως το χαρακτήρισε ο ιταλικός Τύπος, που αμαύρωσε την πορεία των Αγανακτισμένων. Σπασμένες βιτρίνες, καμένα αυτοκίνητα και κατεστραμμένα πεζοδρόμια συνέθεσαν το σκηνικό της περιοχής που είδε τα βιαιότερα επεισόδια εδώ και χρόνια. Περισσότερα από 130 άτομα τραυματίστηκαν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: