Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μολότοφ εναντίον ιδιωτικών απορριμματοφόρων!

Εχουν ξεφύγει τα πράγματα με τα σκουπίδια!


http://img.protothema.gr/E74A86D24CC2B89544E544AE804BB3CC.jpg

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση με τα σκουπίδια, ενώ σήμερα σημιεώθηκαν και επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά ιδιωτικών απορριματοφόρων που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, δύο ιδιωτικά οχήματα αποκομιδής βρέθηκαν στο στόχαστρο.
Στην πρώτη περίπτωση θύμα ήταν ο οδηγός του απορριματοφόρου, ο οποίος κατήγγειλε εργαζόμενο του δήμου με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγή.

Λίγο αργότερα, στη συμβολή των οδών Κύμης και Κασταμωνής δεκάδες άτομα περικύκλωσαν δύο ιδιωτικά απορριμματοφόρα και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να τυλιχτεί στις φλόγες!
Ευτυχώς ο οδηγός είχε προλάβει να βγει!

Είχε προηγηθεί χθες ανακοίνωση των συνδικαλιστών με την οποία έλεγαν ότι θα προσπαθήσουν να διακόψουν την αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως πρόκειται «σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας να συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας».

Εντωμεταξύ σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση του δημάρχου Γ. Καμίνη να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ είπε ότι «πλέον οι υπάλληλοι δεν μαζεύουν ούτε τα νοσοκομειακά απόβλητα» και πως το μόνο που απομένει «είναι ο στρατός».

Αργότερα σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, κάλεσαν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να εγκαταλείψουν τις πρακτικές βίας και τις ακραίες ενέργειες.

«Απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους να αναλογιστούν την κοινωνική τους ευθύνη», τόνισε ο κ. Ασκούνης και σημείωσε ότι από την πλευρά των δήμων αναλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ο κ. Καμίνης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις πρωινές του αναφορές σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «μόνη λύση είναι ο στρατός», ανέφερε ότι ποτέ δεν είπε κάτι τέτοιο και ότι το θέμα είναι στην αρμοδιότητα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: