Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φυλακή 26 μήνες για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο...



Βαριά ποινή φυλάκισης 26 μηνών για κάθε ένα από τους τέσσερις βασικούς κατηγορούμενους επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου την Τρίτη το μεσημέρι στην S&B, ρίχνοντας την αυλαία στην... πολύκροτη υπόθεση της ρύπανσης της Μήλου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία κατ΄ εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής.

Πιο συγκεκριμένα με 26 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ έκαστος τιμωρήθηκαν αντίστοιχα οι τέσσερις βασικοί κατηγορούμενοι, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αθανάσιος Κεφάλας, Ευθύμιος Βιδάλης και Εμμανουήλ Τσοντάκης.

Με την κατηγορία μόνο της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επιβλήθηκε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο από 9.000 ευρώ στους κύριους Άρη Χατζηπαρασκευά και Δούκα Ευσταθιάδη, στελέχη της εταιρείας στις εγκαταστάσεις τηςS&B στη Μήλο.

Οι κατηγορούμενοι απαλλάγησαν λόγω αμφιβολιών για τα οφθαλμολογικά περιστατικά που προκαλούν τα αιωρούμενα σωματίδια του υπέρλεπτου περλίτη μετά από μήνυση που είχε ασκηθεί σε βάρος της εταιρείας από κατοίκους της Μήλου...

www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: