Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σε Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη ο Λ.Παπαδήμος, συναντήσεις με Γιούνκερ και Ντράγκι

Επικοινωνία σε καλό κλίμα με Ομπάμα

Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι
Από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συνεχίζει και την Τρίτη τις επαφές του στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε μία προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για τις έγγραφες δεσμεύσεις που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Ο Λ.Παπαδήμος θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ το απόγευμα (6 μ.μ.) θα μεταβεί στην Φρανκφούρτη για να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Επίσης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, κατά την οποία ο Μπ.Ομπάμα τού διεμήνυσε την αμέριστη συμπαράσταση της χώρας του.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ θα συμπαραστέκονται σταθερά στην Ελλάδα, φίλο και σύμμαχο, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει» ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνι, συνοψίζοντας το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα και ο χρόνος της επίσκεψης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Τη Δευτέρα, ο κ. Παπαδήμος βρέθηκε στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Παπαδήμος διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε με την τρόικα.

Αναφερθείς εμμέσως στο θέμα των εγγυήσεων, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες «να υποστηρίξουν αυτή την στρατηγική» της κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της έκτης δόσης, ο κ.Ρομπάι είπε το Eurogroup θα είναι σε θέση να συμφωνήσει κατά την επόμενη συνάντηση που θα έχει.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα συνιστά ένα καθοριστικό μήνυμα πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

Ο κ. Μπαρόζο αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην Ελλάδα και ότι απαιτείται ένας «ηράκλειος άθλος» για να ανταποκριθεί η χώρα στις προκλήσεις.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και επεσήμανε ότι μετά από τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έλαβε ακόμη μεγαλύτερες διαβεβαιώσεις για την εκπλήρωση των στόχων από την πλευρά της Ελλάδος.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: