Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών η μισθοδοσία της πλειονότητας των δημοσίων υπαλλήλων

Στο σύστημα το 74% των εργαζομένων

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Το 74% των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα πληρώνονται πλέον από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ σύντομα και το 26% των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο θα ενταχθεί εντός συστήματος.

Από το Δεκέμβριο του 2010 οι μισθολογικές αμοιβές για αμειβόμενους του Δημοσίου καταβάλλονται και καταγράφονται σε κεντρική ηλεκτρονική βάση δεδομένων, επιτρέποντας τον έλεγχο, την επεξεργασία και την ανάλυση των στοιχείων, σχετικά με το ύψος και την δομή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

Με την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, το Δεκέμβριο 2010, το σύστημα κάλυπτε την μισθοδοσία 202.025 υπαλλήλων του Δημοσίου. Πλέον, 11 μήνες μετά, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί και οι ενταγμένοι στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ανέρχονται σε 571.887 άτομα, όταν ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται σε 736.970.

Μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών καταβάλλονται σήμερα οι αμοιβές του 74% των μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο. Το 26% εξακολουθεί να πληρώνεται με άλλους τρόπους, παρά το ότι η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως θα σταματούσε την καταβολή των αμοιβών όσων δεν έχουν υπαχθεί στην Αρχή.

Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκήρυξε διαγωνισμό για την καταγραφή όλων των επιμέρους συστημάτων υπολογισμού και εκκαθάρισης της μισθοδοσίας όλων των φορέων του δημόσιου τομέα, ώστε να ολοκληρωθεί εντός του 2012 η υποδομή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Σημειώνεται πως η Ενιαία Αρχή έχει αναλάβει την πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών ή πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου, καθώς και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: