Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Καϊλή, Βουδούρης και Γιαννακά δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης


http://img.protothema.gr/1FD3957FFC433AF29073DE5279926BE6.jpg
Καϊλή «τα δεδομένα άλλαξαν όλα ανοιχτα για την ψηφοφορία»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης άφησε η κυρία Ευα Καϊλή εξηγώντας ότι μετά την απόσυρση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό «άλλαξαν τα δεδομένα και όλα είναι ανοιχτά». Η βουλευτής αναφέρθηκε και σε διάφορα εις βάρος της σχόλια που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα λέγοντας «Ξέρω ότι θα γίνει παιχνίδι εντυπώσεων.

Δέχθηκα πολλά σχόλια. Ορισμένα γράφτηκαν από συντρόφους υποτίθεται επειδή είμαι γυναίκα. Το ήθος και το ύφος τους χαρακτηρίζει». Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ και την ώρα που η κυρία Καϊλη διαμαρτυρήθηκε για την άγαρμπη διακοπή της συνεδρίασης ακούστηκε συνάδελφός της από τα πίσω έδρανα να φωνάζει «κάτσε κάτω μωρή καλτσοδέτα».

Ψήφο εμπιστοσύνης για κυβέρνηση εθνικής ευθύνης αναφέρει σε δήλωσή του ότι θα δώσει και ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης τονίζοντας ότι «η ψηφοφορία, όποια και αν είναι η έκβαση της, κλείνει τον κύκλο αυτής της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η διέξοδος από την κρίση επιβάλλει «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με επικεφαλής πρόσωπο κοινής αποδοχής» προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός «έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας».



Ο κ. Βουδούρης λέει ότι η σημερινή διαδικασία δεν σημαίνει «εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση αλλά αποτελεί εντολή για την άμεση επίτευξη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης…».

Ο Μίμης Ανδρουλάκης εξέπεμψε σαφές μήνυμα ότι δεν θα μετάσχει στη σημερινή ψηφοφορία που μπορεί να αποδειχθεί «παρωδία» αν - όπως ξεκαθαρίζει - έστω και στο παραπέντε οι βασικοί πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής δεν σταματήσουν τις «αξιοθρήνητες μπλόφες» και δεν αποσαφηνίσουν ρητά και κατηγορηματικά τις προθέσεις τους.

Ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός σε γραπτή δήλωση λέει «Η ψήφος εμπιστοσύνης απόψε προς την κυβέρνηση τελεί υπό τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, ότι εντός ολίγων ημερών θα προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα έρθει σε επαφή επί αυτού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Όσον αφορά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Κρεμαστινός τονίζει, ότι αυτή «θα πρέπει να έχει την αποδοχή της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΠΑΣΟΚ, η οποία πρέπει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο".

“Η κοινοβουλευτική ομάδα, ως πλειοψηφούσα στη βουλή», προσθέτει, «θα πρέπει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη σύνθεση και στήριξη της νέα κυβέρνησης» καταλήγει «προσωπικά, δεν προτίθεμαι να στηρίξω κυβέρνηση, της οποίας η σύνθεση δεν θα εγγυάται πλήρως την οικονομική διαφάνεια των υπουργών της». Ο Πυθαγόρας Βαρδίκος, εκτιμά ότι η κυβέρνηση «Θα πάρει ψήφο σήμερα γιατί αύριο η χώρα δεν μπορεί να μείνει χωρίς κυβέρνηση» ενώ ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι όποιες εξελίξεις απαντά «ναι θα ξεκινήσουν άμεσα γιατί κανείς δεν είναι κυρίαρχος».

Η Τόνια Αντωνίου είπε «Αν δεν είναι ξεκάθαρος ο Παπανδρέου σήμερα ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες δεν θα ψηφιστεί». Η Αντζελα Γκερέκου σε επιστολή αναφέρει «Ναι στη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, άμεσες διεργασίες για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίες, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση 6ης δόσης και καθορισμό εύλογου χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές, ζητά με δήλωσή της η Άντζελα Γκερέκου.

Σε περίπτωση πάντως – προσθέτει – που ο πρωθυπουργός αποδεδειγμένα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συνεργασίας αλλά χωρίς δική του ευθύνη δεν επιτυγχάνεται αποτέλεσμα τότε προτείνει τη στήριξη της κυβέρνησης από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μέχρι να διασφαλιστεί απολύτως η ευρωπαϊκή θέση και πορεία της χώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: