Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Θα "ξεπαγώσουμε" το non paper για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αν χρειαστεί», λέει ο Ντ.Βρεττός

Ζωντανή η κοινή πρωτοβουλία

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα

Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν ευοδωθεί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες, Πέμπτη, το non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής.

Το κείμενο συντάχθηκε αρχικά από μερικούς βουλευτές της ΝΔ και εν συνεχεία υπεγράφη από 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε ο Ντίνος Βρεττός, ένας εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους της ΝΔ για την κίνηση αυτή.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, το θέμα ξεκίνησε από μια συζήτηση βουλευτών της ΝΔ έξω από το εντευκτήριο της Βουλής, οι οποίοι εξέφραζαν την άποψη ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. «Συμφώνησα με τους προβληματισμούς που εξέφραζαν και τους είπα πως αν το γράψετε, θα το συνυπογράψω και θα φέρω κι άλλους» ανέφερε ο κ. Βρεττός.

Το κείμενο θα μπορούσε να φέρει 30 ή 40 υπογραφές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Βρεττός, ενώ στην ερώτηση εάν ρωτήθηκαν και βουλευτές από άλλα κόμματα, σημείωσε πως υπήρχε αυτός ο σκοπός, αλλά δεν πρόλαβαν.

Η πρωτοβουλία αποτελεί προς το παρόν non paper, καθώς «πάγωσε» μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι στο κείμενο επισημαίνεται πως εν μέσω αυτής της πολιτικής κρίσης, και προκειμένου να μην μετατραπεί σε εθνική κρίση, χρειάζεται συστράτευση για να διασφαλιστεί η θέση της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, να διασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση με μεγάλη πλειοψηφία και να εκταμιευθεί η 6η δόση. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η συγκρότηση εθνικής σωτηρίας.

Ο κ. Βρεττός επισήμανε: «Ελπίζω κάπως έτσι και να καταλήξουμε». Ερωτηθείς εάν δεν είναι αυτή η κατάληξη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, που είναι παγωμένη προς το παρόν. Έχουμε αλληλοδεσμευθεί γιαυτό».


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: