Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενόψει, πάμε για κυβέρνηση συνεργασίας

Ίσως στις 18:00, το αργότερο αύριο


http://img.protothema.gr/02DC96A8C5C7F1A00892942A3D5BA62F.jpg

Με αγωνία αναμένεται το δραματικό υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής, στο οποίο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του.

Κάρολος Παπούλιας και Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να συγκληθεί αύριο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Κατά μία εκδοχή και σήμερα το βράδυ, προκειμένου, με την τήρηση πρακτικών τα οποία ενδέχεται και να δημοσιοποιηθούν τα κόμματα, να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, σύμφωνα με νεότερες πληροφορείς βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο το πρόσωπο του συμβούλου του Πρωθυπουργού, πρών αντιπροέδρου της ΕΚΤ και πρώην διοικητή της ΤτΕ, κ. Λουκά Παπαδήμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι όμως διατεθειμένος να προσφέρει την παραίτησή του και για να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση από μία ευρύτερη πλειοψηφία. Το τελικό deal με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης θα κρίνει το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων από εδώ και πέρα (σύγκληση ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κτλ) και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: