Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Οι θέσεις των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ στο Yπουργικό

«O πρωθυπουργός να προέρχεται από την πλειοψηφία» ζήτησε ο Δ. Ρέππας


http://img.protothema.gr/9247BE247EB1BC73038598FF935C30DD.jpg

Ο κ. Δημήτρης Ρέππας ζήτησε ο πρωθυπουργός να προέρχεται από την πλειοψηφία και επισήμανε πως κανένα κόμμα δεν μπορεί να επιβάλει στο ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει.

Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι κρίνεται η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ και ξεκαθάρισε πως πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης... Η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως οι εκλογές έχουν ρίσκο να εκλεγεί πρωθυπουργός της... δραχμής. Τότε, είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, θα επιβεβαιωθεί το δόγμα «ανήκομεν στην ανατολή».

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης είπε πως ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και δεν έχει σημασία αν θα είναι από το ΠΑΣΟΚ ή την ΝΔ, όπως «είπαν κάποιοι συνάδελφοι».

Ο κ. Μιλτιάδης Παπαιωάννου είπε πως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς, για μια διαδικασία που τη χαρακτηρίζει η διαφάνεια. Επίσης επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Ο κ. Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να παραιτηθεί και έκανε επίθεση στα «οργανωμένα συμφέροντα».

Ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε πως «αν δεν τα βρούμε θα μας πάρουνε με τις ντομάτες».

Η κυρία Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι η βάση της συμφωνίας θα είναι η απόφαση της 27ης Οκτωβρίου, η οποία είναι επιτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: