Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι “4” συμφωνούν: Δεν είναι λύση οι εκλογές!

Απάντηση στις χθεσινές αιτιάσεις Βενιζέλου


http://img.protothema.gr/F6A487F56A145BB6575D97234DBDBE34.jpg

Κοινή στάση σε όλα τα θέματα που προκύπτουν από τούδε και στο εξής αποφάσισαν να κρατούν οι τέσσερις της «μεταρρυθμιστικής» ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Οι τέσσερις συναντήθηκαν το πρωί και από τη συνάντησή τους προέκυψε ότι πρέπει να εκφράζουν μια κοινή γραμμή στα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως διαμορφώνονται τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα.

Έτσι από την συζήτηση που είχαν αναδείχθηκε η άποψη ότι τη δεδομένη στιγμή οι εκλογές δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η άποψη αυτή έρχεται ως απάντηση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους οικονομικούς συντάκτες υποστήριξε ότι χρειάζεται «νωπή λαϊκή εντολή».

Ο κ. Βενιζέλος είπε συγκεκριμένα: «αν εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός του 2011 όπως έχει προβλεφθεί δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αν καταγραφούν αποκλίσεις θα δούμε τι πρέπει να γίνει. Δεν νομίζω ότι είναι η στιγμή να αναλάβω αυτό το φορτίο. Πρέπει να το αναλάβει η κυβέρνηση μετά από νωπή εντολή του λαού».

Μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ δημιουργείται ένας τρίτος δυναμικός πόλος από τους «μεταρρυθμιστές», απέναντι στην «προεδρική» και «βενιζελική» ομάδα και ο οποίος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κερδίζει συνεχώς έδαφος στις επιλογές των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αισθάνονται κοντά στην «τετράδα» εξέφραζαν την άποψη ότι η κίνησή τους θα έπρεπε να λάβει πιο στέρεα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ορισμένοι βουλευτές πίεζαν να αναδειχθεί άμεσα αρχηγός ανάμεσα στους τέσσερις. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο ενδεχόμενο παίρνει παράταση, αφού θεωρήθηκε πως είναι άκαιρο αυτή τη στιγμή και ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει ακόμα, να γίνουν τέτοιου είδους κινήσεις και αναφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: