Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Αίσιο τέλος είχε «θρίλερ» ομηρίας στις φυλακές Κορυδαλλού

Κρατούσαν επί ώρες δεσμοφύλακες

Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί για αυτοκίνητα και πεζούς
Όλοι οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί για αυτοκίνητα και πεζούς (Φωτογραφία: Icon )


Αθήνα
Θετική έκβαση είχε λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ πολύωρο «θρίλερ» με ομήρους στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός, μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους, κράτησαν ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, υπό την απειλή όπλου, έπειτα από απόπειρα απόδρασης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε στο Mega ότι το περιστατικό έληξε, παρεδόθησαν πιστόλι και τρία μαχαίρια, ελευθερώθηκαν όμηροι και εγκλωβισμένοι και οι κρατούμενοι-πρωταγωνιστές του συμβάντος πάνε στα κελιά τους.

«Είναι σημαντικό για εμάς ότι δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις και δεν κινδύνευσε κανείς» πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις κρατούμενοι παρέδωσαν έγγραφο με τα αιτήματά τους που σχετίζονται με τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, με το καθεστώς χορήγησης αδειών κ.λπ.

Νωρίτερα και για αρκετή ώρα συνομιλούσαν με τη διεύθυνση των φυλακών και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ βγήκαν από τον χώρο των φυλακών τέσσερις γυναίκες, συγγενείς κρατουμένων που ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Το ιστορικό


Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα όταν ο Π.Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει μαζί με τους άλλους κρατούμενους. Όταν η προσπάθειά τους αυτή απέτυχε, λόγω της κινητοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι κρατούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ως ομήρους τρεις φύλακες του Κορυδαλλού.

Ένας εκ των τεσσάρων, ο Μιχάλης Νικολόπουλος, κρατούμενος για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς, παρενέβη στο δελτίο του ΑΝΤ1 όπου παραδέχτηκε ότι προηγήθηκε μία αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι πέντε κατηγορούμενοι για τους «Πυρήνες» και ο Βλαστός.

Ο Μ.Νικολόπουλος πρόσθεσε ότι συντάσσουν αιτήματα που θα παραδώσουν στον διευθυντή φυλακής και στον εισαγγελέα και με αυτούς θα διαπραγματευτούν και όχι με τους αστυνομικούς. Τα αιτήματα αφορούν τις συνθήκες ζωής στις φυλακές, όπως τις αναστολές, τις ασαφείς προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών.

Σε ό,τι αφορά στο όπλο που έχουν στην κατοχή τους, ο Νικολόπουλος διέψευσε ότι πέρασε από συγγενή κρατουμένου. «Όπλα και κινητά όλα τα βρίσκουμε από εδώ πέρα» δήλωσε.

Μόλις παραδώσουμε τα αιτήματα -συμπλήρωσε- θα αποχωρήσουν οι 25 επισκέπτες συγγενείς κρατούμενων και οι τρεις δεσμοφύλακες. «Προϋπόθεση για την απεγκλώβηση των ομήρων να αρχίσει η διαπραγμάτευση» είπε. «Δεν έχουμε σκοπό να βλάψουμε κανένα. Αν η αστυνομία δεν κάνει κανένα λάθος να μπει εδώ πέρα, οι επισκέπτες δεν μπορούν να πάθουν τίποτα» πρόσθεσε.

Το συμβάν έγινε κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέπτες απλώς παραμέναν στο κτίριο, λόγω του αποκλεισμού του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και οι κρατούμενοι δεν τους θεωρούν ομήρους. Ανάμεσα στους επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν ήταν συγγενείς κατηγορουμένων για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Π.Βλαστός, κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, δικάζεται αυτήν την περίοδο για την υπόθεση και ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ποινή των ισοβίων για τη συμμετοχή του στην απαγωγή, αλλά και σε μία δολοφονία που εκδικάζεται στην ίδια δίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο επέμβασης στις φυλακές. Όλοι οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί και απαγορεύτηκε η διέλευση αυτοκινήτων και πεζών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: