Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μετά την αστυνομία, «όχι» και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συμμετοχή στις επιτροπές για την εξαίρεση από το χαράτσι της ΔΕΗ

Μείον δύο οι τριμελείς επιτροπές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα

Κάθετα αντίθετη στη συμμετοχή εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επιτροπές εξέτασης αιτήσεων εξάιρεσης από το χαράτσι της ΔΕΗ δηλώνει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλεί τους εργαζόμενους να μην συμετάσχουν στις τριμελείς επιτροπές. Επίσης, καλεί τους συλλόγους-μέλη της να λάβουν μέτρα προστασίας από κάθε αυθαίρετη πίεση που θα ασκηθεί από τους δημάρχους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε ανακοινώσει την αντίθεσή του στη συμμετοχή αστυνομικών στις τριμελείς επιτροπές.

«Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδα του κράτους, ας φορολογήσει όσους έχουν στην κατοχή τους δεκάδες ακίνητα μη δηλωθέντα ή σε «off shore» εταιρείες. Ας εισπράξει τους φόρους από όσους δεν τους αποδίδουν εδώ και χρόνια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και καταλήγει: «Οι αιρετοί, αν συμφωνούν και συντάσσονται με την απόφαση της ΚΕΔΕ να στηρίξει τις επιτροπές και το έργο τους, ας συμμετάσχουν οι ίδιοι για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες, ως αποτέλεσμα της ακραίας, βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που δυστυχώς πολλοί από τους αιρετούς την ασπάζονται».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: