Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο με την έγκριση της τρόικας η μείωση φόρων, παραδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς

«Θα προσπαθήσω να τους πείσω»

Ο κ. Αντ.Σαμαράς στην εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Ο κ. Αντ.Σαμαράς στην εκδήλωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την πρότασή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών επανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκ νέου στο ατελέσφορο της συνεχούς αύξησης των φόρων, παραδέχτηκε όμως ότι η πρότασή του για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των πολιτών υπόκειται στην έγκριση της τρόικας και χωρίς αυτήν δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

«Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών και στους έμμεσους φόρους και στους άμεσους -και στο ΦΠΑ, και στα καύσιμα και στους λοιπούς φόρους κατανάλωσης και στα κέρδη και στα εισοδήματα- δεν διευκόλυνε την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αντίθετα, γενίκευσε τη φοροδιαφυγή» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Μερικά εξαρτώνται απολύτως από την Πολιτεία για να τα αντιμετωπίσει και να τα λύσει. Κι αυτά, όταν έρθει η ώρα, θα τα κάνω αμέσως. Άλλα, όμως, εξαρτώνται πλέον από την έγκριση των δανειστών μας: όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών. Εκεί αυτό που μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω για το τι πρέπει να αλλάξει.

»Μερικά πράγματα πια δεν μπορούν να γίνουν, αν δεν συμφωνήσουν κι εκείνοι. Είναι ορατά, όμως, και τα αρνητικά αποτελέσματα της ως τώρα οικονομικής πολιτικής και τα στοιχεία που δείχνουν ότι μετά από κάθε αύξηση φόρου, μειώνονται αντί να αυξάνονται τα κρατικά έσοδα και άλλα ισχυρά επιχειρήματα για να τους πείσουμε. Και νομίζω ότι, αν επιμείνουμε, θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: