Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Έχετε τη συμπαράστασή μας, δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στον πρωθυπουργό

«Καταλαβαίνω τις δυσκολίες σας»

Από τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Τζο Μπάιντεν
Από τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Τζο Μπάιντεν (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
«Συνεπή και σταθερή είναι η υποστήριξη των ΗΠΑ στη κρίσιμη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του κ. Μπάιντεν τονίζοντας ότι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνδέονται με μακροχρόνια στενή φιλία και κοινές αξίες και αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μπορεί να προσδοκά στη θετική στάση των ΗΠΑ για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, μιλώντας όπως είπε εκ μέρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ανέφερε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να εκφράσει την αλληλεγγύη των ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ.

«Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περνάτε κι έχετε την συμπαράσταση και στήριξη μας για τις προσπάθειες που κάνετε» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είμαστε και οι δύο χώρες μέλη και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση».

Ο κ. Μπάιντεν πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας που του παρέθεσε ο κ. Παπαδήμος συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μετά το μεσημέρι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συναντήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και, αργότερα, με τον αρχηγό της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους. Επιπλέον συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: