Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Στο πλευρό της Αθήνας η Ουάσινγκτον

«Είναι δύσκολη εποχή για την Ελλάδα»


http://img.protothema.gr/437186B42647EC94FFA7274693904CD4.jpg

"Είναι δύσκολη εποχή για την Ελλάδα" δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κατά τηνν άφιξή στο Μέγαρο Μαξίμου. "Στεκόμαστε προετοιμασμένοι να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε" δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στον Λουκά Παπαδήμο.

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε "πολύ δύσκολες" τις απαιτήσεις του προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδήμος, αφού αναφέρθηκε στους μακρόχρονους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε ότι στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία, η οποία επεκτείνεται πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης, η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα υπήρξε σημαντική, συνεπής και σταθερή.

«Η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά την ισχυρή στήριξη των ΗΠΑ στο μέλλον» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως δήλωσαν οι κ.κ. Μπάιντεν και Παπαδήμος, στην ατζέντα των συνομιλιών είναι οι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και στα Βαλκάνια.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι η συνάντηση του κ. Μπάιντεν με τον κ. Παπούλια ολοκληρώθηκε, την στιγμή που ολοκληρωνόταν και η ανάγνωση της απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της διένεξης της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε δώσει το στίγμα του από την Κυριακή κιόλας, κιόλας, κατά την άφιξή του στη χώρα μας. «Πιστεύω πως, όσο πιο σαφές γίνεται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και ο χρόνος εξαντλείται, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο... τότε είναι περισσότερο πιθανό να λάβει κανείς ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεση δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: