Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ρ. Πρόντι: Η Μέρκελ έκανε λάθη...



Τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγγελα Μέρκελ, κατηγόρησε ο Ρομάνο Πρόντι για τη διαχείριση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε συνεντεύξεις του ότι «διέπραξε λάθη».

Σε... δυο συνεντεύξεις του στον αυστριακό Τύπο, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κατηγόρησε την καγκελάριο της Γερμανίας για τη διαχείριση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ.

"Απογοητεύθηκα από τη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της κυρίας Μέρκελ. Διέπραξε λάθη. Οι αποφάσεις της έρχονταν πολύ αργά και ήταν ανεπαρκείς", δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι στην αυστριακή εφημερίδα "Κούριερ". Ενώ σε άλλη εφημερίδα, τη "Ντερ Σταντάρντ", ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε: "Η Γερμανία συσσώρευσε ένα τεράστιο πλεόνασμα, 200 δισεκατομμύρια μόνο για πέρυσι. Αυτό για το οποίο κατηγορώ το Βερολίνο είναι ότι δεν αναλαμβάνει τον ηγετικό ρόλο του. Αντί γι' αυτό, η Γερμανία αντιδρά πολύ αργά", αναφέροντας ως παράδειγμα την ελληνική κρίση.

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράσθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωομολόγων: "Το κοινό νόμισμα έχει ανάγκη μια αληθινή κεντρική τράπεζα. Είμαι υπέρ των ευρωομολόγων" και εξήγησε: "Η πρότασή μου θα ήταν τα αποθέματα σε χρυσό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ιδρυμάτων στην Ευρώπη να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση". Ενώ, επανέλαβε τη σημασία του κοινού νομίσματος για την ευρωπαϊκή οικονομία. "Οτιδήποτε άλλο από την επιβίωση της ζώνης του ευρώ θα ήταν πολύ σοβαρότερο, πρώτα απ' όλα για τη Γερμανία", διευκρίνισε.
enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: