Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Όποιος βουλευτής δεν υπογράφει την εξουσιοδότηση, θα θεωρείται ύποπτος για καταθέσεις στην Ελβετία









Όποιος βουλευτής δεν υπογράφει την εξουσιοδότηση, θα θεωρείται ύποπτος για καταθέσεις στην Ελβετία
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής με αντικείμενο τις καταγγελίες περί καταθέσεων ελλήνων βουλευτών σε ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του θέματος το οποίο έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απαιτηθεί από όλους τους βουλευτές να εξουσιοδοτήσουν την Βουλή ώστε να ζητήσει από τις αρμόδιες ελβετικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες ενημέρωση σχετικά με την ενδεχόμενη ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών βουλευτών και υπουργών.

Είναι εμφανές ότι σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής αρνηθεί να υπογράψει την εν λόγω εξουσιοδότηση, θα θεωρηθεί κατά συνέπεια και ύποπτος.

«Πιστεύω ότι όλοι σε αυτήν την αίθουσα συμφωνείτε να κινηθούμε άμεσα για να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά από υποθέσεις, φήμες και μισόλογα. Είναι θέμα τιμής για τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Είναι θέμα που αφορά την ίδια την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα των καταθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι, ο Μιχάλης Καρχιμάκης μιλώντας το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτη» ήταν ο πρώτος που ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία και στο εξωτερικό. «Προτείνω, όλοι οι βουλευτές, όλων των κομμάτων να δώσουν εξουσιοδότηση ή ότι άλλο έγγραφο χρειάζονται οι Ελβετικές τράπεζες, μέσω του Προέδρου της Βουλής για να εκδώσουν άμεσα όλη την κίνηση των λογαριασμών», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: