Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δείχνει συμφωνία με Γιώργο ο άξονας Βενιζέλου – Ρέππα;

Βλέπει Παπανδρέου ο Παπαδήμος μετά τις χθεσινές κόντρες


http://img.protothema.gr/C9C08AEE41418D836AD4E4AC6E77F23F.jpg
Πίσω από τις κόντρες στο υπουργικό κρύβονται οι τακτικές και οι στρατηγικές των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ ενόψει της διαδοχής.

Χθες, Ανδρέας Λοβέρδος και Άννα Διαμαντοπούλου, παρότι οι τομείς ευθύνης και των δύο έχουν εξαιρεθεί από την εφεδρεία, επιτέθηκαν στον Δημήτρη Ρέππα. Για να διαχωρίσουν τη θέση τους από την κυβέρνηση. Όπως έκαναν και προ ημερών με στόχο τον υπουργό Οικονομικών. Απέναντί τους, όμως, βρήκαν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έριξε τις ευθύνες για την απογραφή στον Γιάννη Ραγκούση. Ο οποίος με τη σειρά του είπε πως την απογραφή την έκανε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου…

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Υφυπουργοί που παρακολουθούσαν τις μάχες των υπουργών έμειναν με την αίσθηση πως «απέναντι στην τρόικα έχουμε τον άξονα Βενιζέλου- Ρέππα». Η στάση των δύο ενίσχυσε τις πληροφορίες πως υπάρχει ανοιχτός δίαυλος μεταξύ τους.

Και έκανε τις υποψίες όσων βλέπουν συμφωνία βενιζελικών- παπανδρεϊκών να χτυπήσουν κόκκινο.

Αν πράγματι ο Δημήτρης Ρέππας ρίξει το βάρος του στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα πρόκειται για τη σημαντικότερη εσωκομματική εξέλιξη μετά τη συγκρότηση της τρόικας. Καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ένα εμβληματικό πρόσωπο στο προεδρικό περιβάλλον.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις ζυμώσεις για το Νο2, δηλαδή για τη θέση του γραμματέα, ακούγονται δύο ονόματα. Του Κώστα Σκανδαλίδη και του Δημήτρη Ρέππα. Αν και οι πιο σκληροί παπανδρεϊκοί θα ήθελαν ο υπουργός Εσωτερικών να είναι ο δικός τους υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις είναι μπροστά.

Εντωμεταξύ, όμως, ο Δημήτρης Ρέππας εξέδωσε non paper με το οποίο εξέφραζε την έκπληξή του για τις διαρροές σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε. Αφήνοντας και ένα υπονοούμενο: πως αν θέλουν όλοι να βελτιωθούν οι επιδόσεις της εφεδρείας θα πρέπει να καταργηθούν οι εξαιρέσεις, όπως οι εκπαιδευτικοί της Άννας Διαμαντοπούλου.

Μετά τις χθεσινές κόντρες πάντως, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: