Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αμετακίνητοι στην παραίτηση οι δύο εισαγγελείς...



Tα προσκόμματα που συνάντησαν στο έργο τους και εξαιτίας τους οδηγήθηκαν στην επιλογή της παραίτησης φέρονται ότι ανέλυσαν οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στους προϊσταμένους τους με τους οποίους είχαν πολύωρες προφορικές συζητήσεις.

Ο...
κ. Πεπόνης μάλιστα φέρεται να είπε σε συνάδελφό του μακάρι να μου ζητηθούν ονόματα, γεγονός που αποτυπώνει την πρόθεσή του να μιλήσει με αποδείξεις και στοιχεία για να θεμελιώσει, όπως έχει υποχρέωση, τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στην επιστολή παραίτησης που έχει καταθέσει μαζί με τον συνάδελφό του Σπύρο Μουζακίτη.

Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι και οι δύο εισαγγελείς δεν είναι μετανιωμένοι με τις επιλογές τους και είναι απολύτως ήρεμοι με τη συνείδησή τους.

Τις επόμενες μέρες οι δύο εισαγγελείς αναμένεται να υποβάλουν εγγράφως τις θέσεις τους στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα για τους λόγους της παραίτησής τους.

Θέση υπέρ των δύο εισαγγελέων έλαβε με ανακοίνωσή της και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτοντας σε πρώτη γραμμή την επιστημονική κατάρτιση, την επάρκεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους.
newsbeast.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: