Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Στα χέρια των παραιτηθέντων εισαγγελέων οι «κόκκινοι» φάκελοι για Νίκο και Αντρίκο









Στα χέρια των παραιτηθέντων εισαγγελέων οι «κόκκινοι» φάκελοι για Νίκο και Αντρίκο
Στα χέρια των παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη, βρίσκονται δεκάδες «καυτοί» φάκελοι που αφορούν όλα τα θέματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, που εμπεριέχουν έστω και οσμή σκανδάλου.
Φάκελοι με φοροφυγάδες, με την χρηματοδότηση των πολιτικών κόμματων, με καταγγελίες για ανείσπρακτα πρόστιμα σχετικά με λαθρεμπόριο καυσίμων, με τις καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, με τα CDS του ελληνικού Δημοσίου.


Μιας και ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ην υπόθεση (ή οι υποθέσεις) για τις οποίες οι εισαγγελείς κατήγγειλαν ότι τους ήθελαν «κατ’ απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση», το σύνολο του πολιτικού προσωπικού ερευνά και πλέκει σενάρια.

Προεξέχουσα θέση σε αυτά (τα σενάρια) έχει η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και των CDS. Ο λόγος είναι απλός: Πρόκειται για ιδιαιτέρως σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται άμεσα με την κορυφή της πυραμίδας του ΠΑΣΟΚ.Η πρώτη με τον τέως υπουργό οικονομικών (και εξ απορρήτων του τέως Πρωθυπουργού) Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η δεύτερη με το οικογενειακό περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου. Αμφότερες οι υποθέσεις έχουν ειδικό πολιτικό βάρος.

Η ΕΛΣΤΑΤ γιατί πιστοποιεί ότι η προσπάθεια πλήρους απαξίωσης της κυβέρνησης Καραμανλή, οδήγησε την Ελλάδα στα «νύχια» του ΔΝΤ και του ελεγκτικού μηχανισμού στήριξης.

Τα CDS γιατί έχουν δημιουργήσει την εντύπωση (σωστά ή λανθασμένα θα αποδειχτεί) σε μερίδα της κοινής γνώμης ότι ο αδελφός του τέως Πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου μπορεί και να συνεργαζόταν με την εταιρεία «Unigestion» σε παιχνίδια… χρεοκοπίας εις βάρος της χώρας.

Η «Unigestion», εταιρεία που αυτοσυστήνεται ως πρωτοπόρος στην Ευρώπη στις δραστηριότητες των Hedge Funds και του Private Equity, σε ενημερωτικό της δελτίο που περιγράφει τις αποδόσεις των CDS (συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας των χωρών-μελών της ευρωζώνης με υψηλό χρέος ή έλλειμμα ή και τα δύο) κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα και ελληνικά CDS που δίνουν υψηλές αποδόσεις.

Λίγους μήνες νωρίτερα η εταιρεία παρουσίαζε τον Αντρίκο Παπανδρέου και τον κ. Bertrand Piccard, ως Strategic Committee του τομέα Περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Ο ίδιος ο Αντρίκος Παπανδρέου διευκρίνισε ότι η σχέση του με την περί ου ο λόγος εταιρεία περιοριζόταν αυστηρά σε θέματα περιβαλλοντικού περιεχομένου και δεν έχουμε λόγο και στοιχεία να τον αμφισβητήσουμε. Ωστόσο τα CDS ερευνώνται. Ή τουλάχιστον τα ερευνούσαν οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Ταυτοχρόνως λέγεται ότι στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων έχει φτάσει και ο περίφημος φάκελος που έκανε (σε αντίγραφα) από χέρι σε χέρι τον… γύρο του επιχειρηματικού και εκδοτικού απαράτ, με αναφορές και καταγγελίες για δραστηριότητες του έτερου αδελφού, Νίκου Παπανδρέου. Αντίγραφα, έχουν φτάσει και σε υπουργικά γραφεία και λέγεται ότι το περιεχόμενο προκαλεί ερωτήματα και για τη σκοπιμότητα κάποιων αποφάσεων. Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν, το newpost.gr είχε αποκαλύψει ότι στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, ένας τέτοιος φάκελος είχε φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας ανησυχία προβληματισμό και συσκέψεις.

Γνωρίζουμε ότι ο συγκεκριμένος φάκελος έχει διακινηθεί από επιχειρηματίες οι οποίοι ένοιωσαν να απειλούνται από ορισμένες επιλογές του Γ. Παπανδρέου. Και θυμίζουμε ότι ήδη έχουν γίνει αναφορές για «συμφέροντα» που κινήθηκαν για την «ανατροπή» του।
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: