Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Έως τις αρχές Φεβρουαρίου τα στοιχεία για τη συμμετοχή ιδιωτών στο PSI

«Σύντομα θα υπάρξει συμφωνία»


(Φωτογραφία: Αρχείο ΔΟΛ )


Αθήνα
Η επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικού χρέους, του λεγόμενου PSI, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων, το οποίο θα έχει γίνει γνωστό μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

«Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα σ’ αυτή τη συμφωνία. Από εκεί και πέρα βέβαια είναι πόσοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν, πράγμα που θα φανεί στο τέλος του επόμενου μήνα ή στις αρχές του Φλεβάρη», ανέφερε ο κ. Καψής στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι έχει προχωρήσει και τα βασικά του στοιχεία είναι λίγο-πολύ γνωστά. Νομίζω ότι σχετικά σύντομα θα υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε.

Το σχέδιο προβλέπει κούρεμα 50% στην ονομαστική αξία ομολόγων ύψους 200 δισ. ευρώ με στόχο το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας να υποχωρήσει από το 160% του ΑΕΠ περίπου φέτος, στο 120% το 2020.

Η επιτυχία τους προγράμματος είναι κρίσιμης σημασίας για να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, ώστε η Ελλάδα να λάβει τη νέα βοήθεια ύψους 130 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: