Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση για τις λάθος περικοπές δαπανών από την Κριστίν Λαγκάρντ

«Προσαρμοσμένη η λιτότητα σε κάθε οικονομία»

«(Τα προγράμματα λιτότητας) θα πρέπει να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κάθε χώρας» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ
«(Τα προγράμματα λιτότητας) θα πρέπει να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κάθε χώρας» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Νταβός, Ελβετία
Οι λάθος περικοπές δαπανών θα μπορούσαν να «στραγγαλίσουν» τις πιθανότητες ανάκαμψης, προειδοποίησε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι τα προγράμματα λιτότητας θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα σε κάθε οικονομία και δεν θα πρέπει να αφορούν όλους τους τομείς.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση παντού» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Κάποιες χώρες πρέπει να πατήσουν το γκάζι και να πραγματοποιήσουν αυτή τη δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ άλλες έχουν ελευθερία κινήσεων. Πρέπει να εξερευνήσουν τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους» είπε.

«(Τα προγράμματα λιτότητας) θα πρέπει να είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κάθε χώρας» τόνισε.

Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης απασχόλησε τους ηγέτες που βρέθηκαν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ένας από αυτούς που εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τις συνέπειες των περικοπών δαπανών ήταν και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Μιλώντας την Παρασκευή στο Νταβός είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος για «κύκλο ύφεσης» από τα μέτρα λιτότητας.

«Υπάρχει το ρίσκο ότι κάθε απογοήτευση στον τομέα της ανάπτυξης θα ακολουθείται από νέα λιτότητα που θα θρέφει την ύφεση και αυτός είναι ένας κύκλος που θα πρέπει να σταματήσει, προκειμένου να επιλυθεί η οικονομική κρίση» είπε ο Τ.Γκάιτνερ.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: