Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν ερασιτεχνική, λέει η Βάσω Παπανδρέου

Καταλογίζει ευθύνες στον Γ.Παπανδρέου


Η Βάσω Παπανδρέου
Η Βάσω Παπανδρέου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ερασιτεχνική χαρακτηρίζει η Βάσω Παπανδρέου την διαπραγμάτευση που έγινε στο αρχικό μνημόνιο το 2010 και ανεπαρκή τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Τη μία ημέρα ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγελλε όσους ζητούσαν μέτρα και την επομένη μιλούσε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Στο τέλος επικράτησε πανικός και η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».

Η κ.Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα προτιμούσε αντί για εκλογές να στηριχθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και από άλλα κόμματα μέσω ενός σοβαρού ανασχηματισμού.

«Βλέπω θετικά την παράταση του βίου της κυβέρνησης, αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει κυβέρνηση τεχνοκρατών. Θα προτιμούσα μία συμφωνία των κομμάτων-όχι μόνο των τριών, αλλά και άλλων-να στηρίξουν τη σημερινή κατάσταση μέσω ενός σοβαρού ανασχηματισμού» αναφέρει.

Η κ.Παπανδρέου πιστεύει ότι πρέπει να μπουν κόκκινες γραμμές, διαφωνεί με την κατάργηση του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού και καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Σέβομαι τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θεωρώ ότι η αλλαγή ηγεσίας θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει» τονίζει.

Στο θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Real News. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας», αν και διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση για εκλογή αρχηγού στο κόμμα στα μέσα Μαρτίου.

Δηλώνει αντίθετος σε εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ επισημαίνει πως δεν θα αλλάξει η στάση του μετά τις εκλογές για τις κυβερνήσεις συνεργασίας σημειώνοντας: «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ανοικτό ενδεχόμενο και μετά τις εκλογές. Η έλλειψη αυτοδυναμίας θα τις επιβάλλει».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: