Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σύσταση εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009 θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Επιθετική απάντηση στη ΝΔ

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος.

Ο τέως πρωθυπουργός άσκησε μάλιστα δριμύτατη κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι ζητά Εξεταστική, αλλά μετά τις εκλογές.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είχε κάνει λόγο για μείζον πολιτικό ζήτημα, με αφορμή την αποστολή από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή δικαιώνει τις θέσεις της ΝΔ, ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών και μάλιστα ζητεί αυτό να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας.

Ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζει τη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για έρευνα για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο και σε αυτή τη λογική εκτιμά πως η έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος θα αποτελέσει αναγκαίο συμπλήρωμα της ευρύτερης έρευνας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: