Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Εξώδικα ΠΟΕΣΥ, ΒΕΑ και ΒΕΘ προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την απομείωση των αποθεματικών

Κινήσεις χωρίς ενημέρωση

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Σε άμεση παρέμβαση για τη διασφάλιση των αποθεματικών τους, προχώρησαν η ΠΟΕΣΥ (για to ΕΤΑΠ - ΜΜΕ/ ΕΔΟΕΑΠ), όπως και τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια Αθήνας (ΒΕΑ) και Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με εξώδικα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αφορμή αποτέλεσε η κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) να απομειώσει τα αποθεματικά, λόγω απωλειών της αξίας των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, στα οποία είχαν τοποθετηθεί κατά δήλωση της ΤτΕ χωρίς καμία απολύτως προηγούμενη ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει την κίνηση ως αντισυνταγματική και καλεί στο εξώδικό της την ΤτΕ να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κεφαλαίων, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαίωματός της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια: το ΒΕΘ καλεί επίσης την ΤτΕ να διατηρήσει στο ακέραιο τις καταθέσεις του, επιφυλασσόμενο για κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας χαρακτηρίζει την κίνηση άδικη, αυθαίρετη και αμφιβόλου νομιμότητας. Παράλληλα επισημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους νομικούς του συμβούλους, ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: