Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Ο Παπανδρέου φταίει για την καταστροφή της χώρας

Σκληρή απάντηση Μιχελάκη στον πρώην πρωθυπουργό




Ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης η ΝΔ μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Με μία εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης καταφέρεται εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου χρεώνοντάς του την “καταστροφή της χώρας” ενώ παράλληλα προαναγγέλλει Εξεταστική Επιτροπή για την διόγγωση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ καθώς και για το πως φθάσαμε στο μνημόνιο αμέσως μετά τις εκλογές.

Απαντώντας στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Μιχελάκης αναφέρει: «Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη, βρήκε το θράσος να μιλήσει για ΑΟΖ αυτός που απέκλειε ως πρωθυπουργός κάθε παρόμοια σκέψη” αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει: “ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον Τόπο έως πρόσφατα, ξέχασε ότι αυτός – μετά από μυστικές διαδρομές – οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απ ό,τι το 2009, ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες, σε δύο χρόνια, όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες”.

Τον κατηγορεί ακόμη ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις όπως επίσης ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του.

Καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης: “Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα;

Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει το μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα, το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της Πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας».

Με αφορμή την αποστολή στην Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ. ΣΤΑΤ. από την Δικαιοσύνη ο κ. Μεχελάκης αναφέρει ότι “δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα”.

Προσθέτει ότι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αυτής από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών, επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας.

Αναφέρει τέλος ότι η έρευνα αυτή αποτελεί, αναγκαίο συμπλήρωμα της ευρύτερης έρευνας που -όπως ήδη έχει τονίσει ο k. Σαμαράς- θα αφορά στο ερώτημα “πως φτάσαμε στο Μνημόνιο”».

Η δριμεία επίθεση μία ημέρα πριν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκαλεί εντύπωση και ορισμένοι λένε ότι “πρόκειται για αντιπερισπασμό από την πλευρά του κ। Σαμαρά ο οποίος βρίσκεται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις και πρέπει να δικαιολογήσει στους ψηφοφόρους αλλά και στους κομματικούς παράγοντες την ρεαλιστική στροφή της ΝΔ”.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: