Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται στη Βουλή τα πρόσθετα μέτρα για τα 325 εκατ. ευρώ

Συμφωνία με την τρόικα


Στόχος είναι, αφού το Eurogroup εγκρίνει το δεύτερο πακέτο, το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστέι μέχρι το τέλος του μήνα
Στόχος είναι, αφού το Eurogroup εγκρίνει το δεύτερο πακέτο, το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστέι μέχρι το τέλος του μήνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Άμεσα σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να φέρει στη Βουλή το συμπληρωματικό προϋπολογισμό με τα μέτρα για τα 325 εκατ. ευρώ -που αποτελούσαν ένα από τα «αγκάθια» στις διαβουλεύσεις με την τρόικα- αφού εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας το δεύτερο πακέτο, όπως αναφέρει στέλεοχς του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πηγή εκτίμησε επίσης ότι τελικά οι δανειστές θα επιτύχουν την επιβολή του «ειδικού λογαριασμού» για την προτεραιότητα στην αποπληρωμή του δανείου, αλλά και τη δημοσιονομική εποπτεία.

Σύμφωνα με το στέλεχος, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός με τα πρόσθετα μέτρα των 3,2 δισ. ευρώ, στον οποίο θα περιλαμβάνονται και εκείνα για τα 325 εκατ. ευρώ για περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.

Την ερχόμενη εβδομάδα, επίσης, θα γίνει η δημόσια πρόταση για το PSI, ενώ θα εγκριθούν από τη Βουλή οι «ρήτρες συλλογικής δράσης» (υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο «κούρεμα» και την ανταλλαγή ομολόγων) χωρίς, κατ' ανάγκη, να ενεργοποιηθούν άμεσα.

Στόχος είναι το πολυνομοσχέδιο με τον εφαρμοστικό νόμο να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: