Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στο Σύνταγμα με τρεις προσαγωγές στη διάρκεια μαθητικής συγκέντρωσης

Διαμαρτυρία για την Παιδεία


Μαθητές έχουν αποκλείσει την λεωφόρο Αμαλίας
Μαθητές έχουν αποκλείσει την λεωφόρο Αμαλίας (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στο Σύνταγμα, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, όπου μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην Παιδεία. Μικροεπεισόδια και στο Ηράκλειο Κρήτης.



Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ατόμων ηλικίας 18, 21 και 24 ετών.

Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην λεωφόρο Αμαλίας, από την οδό Ξενοφώντος και στη Λεοφώρο Βασ. Σοφίας από την οδό Σέκερη.

Μικροένταση και στο Ηράκλειο

Μικροεπεισόδια και ένταση επικράτησαν και στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια μαθητικού συλλαλητηρίου.

Μαθητές του Ηρακλείου, που διαμαρτύρονται για το νέο μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την Παιδεία, αλλά και τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία και ενώ οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είχαν αποχωρήσει, κάποιοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να τους απομακρύνουν, ωστόσο όταν έπιασαν έναν από τους νεαρούς προκλήθηκε νέα ένταση.



Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: