Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Οι γερμανοί βιομήχανοι τα θέλουν όλα τζάμπα από την Ελλάδα και οι Aυστριακοί θέλουν νησιά!









Οι γερμανοί βιομήχανοι τα θέλουν όλα τζάμπα από την Ελλάδα και οι Aυστριακοί θέλουν νησιά!
Ο εντεινόμενος προβληματισμός στους κόλπους της γερμανικής ελίτ, οι πιεστικές απαιτήσεις των βιομηχανικών-επιχειρηματικών συμφερόντων για «άμεσο ξεπούλημα» έχουν δημιουργήσει τέτοια δυναμική που η Αθήνα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να μην αποδεχθεί.

Σύμφωνα με μερίδα γερμανόφωνων ηλεκτρονικών ΜΜΕ ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών (DBI) πιέζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να διασφαλίσει τις μέγιστες δυνατές δεσμεύσεις, προκειμένου να συναινέσει στην χορήγηση της βοήθειας. Ένα σχέδιο «Εύρηκα ΙΙ» δηλαδή, που θα μεριμνά για τα συμφέροντα των δανειστών- πρωτίστως- μέσω εμπράγματων δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά.

Το κλίμα, που έχει διαμορφωθεί είναι χειρότερο από κάθε άλλη πλευρά σημείωνε καλά ενημερωμένη πηγή που ανέφερε ως ενδεικτική
την πρόσφατη «πρόταση» του Κρίστοφ Λάιτλ. Ο επικεφαλής του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε την πώληση νησιών για να μας δουν με… καλό μάτι οι δανειστές.

Η ίδια πηγή μόνο τυχαία δεν θεωρεί την σπουδή που δείχνεται τελευταία για την ομαδοποίηση στοιχείων του Δημοσίου στο χαρτοφυλάκιο του έτερου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ. Μόλις τις δύο προηγούμενες ημέρες μεταβιβάσθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ το 23% του ΟΛΠ και ανάλογο ποσοστό των Ελληνικών Πετρελαίων.

Το Ταμείο (όπου τον πρώτο λόγο έχει ο Κων. Μητρόπουλος-προερχόμενος από τον όμιλο EFG Eurobank) φέρεται, πως θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αναδιανομή πλούτου, που έχει δρομολογηθεί στην χώρα μας. Από την αξιοποίηση παγίων, ακινήτων του Δημοσίου μέχρι την εκχώρηση «φιλέτων» όπως οι λιμενικές υποδομές, αυτοκινητόδρομοι, αεροδρόμια αλλά και μονάδες ενέργειας ορυκτός πλούτος. Πλούτος, που προφανώς θα αξιοποιηθεί δεόντως από τους ξένους και τους εγχώριους συνεργάτες τους.

Όλως συμπτωματικώς οι τόσο καθοριστικές για την πορεία αυτού του τόπου εξελίξεις έχουν εισέλθει στην τελική φάση τους λίγο μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων των αδύτων των τραπεζών από την Black Rock.



Joffrey Postman
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: