Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρέπει να αποφευχθεί μία χρεοκοπία της Ελλάδας, δηλώνει ο Φρανσουά Φιγιόν

«Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»


O πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν
O πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν (Φωτογραφία: Reuters )


Aθήνα
Την άποψη πως πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί μία χρεοκοπία της Ελλάδας, εξέφρασε την Παρασκευή ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

«Πρέπει να κάνουμε απολύτως τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ελληνική χρεοκοπία. Αυτό θα ήταν δραματικό και για τους ίδιους τους Έλληνες και για τους Ευρωπαίους» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει διάσταση απόψεων στο ζήτημα αυτό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε ότι μερίδα της γερμανικής κυβέρνησης φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη για το θέμα.

«Δεν υπάρχει διάσταση με την καγκελάριο η οποία συμμερίζεται πλήρως τη θέση μας, αλλά καμιά φορά ακούμε ανθρώπους στη Γερμανία να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις εντός της γερμανικής κυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Φιγιόν δήλωσε πως οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

«Οι τραπεζίτες έχουν συμφωνήσει να παραιτηθούν από 70% της αξίας των ομολόγων τους, οι Ευρωπαίοι πρέπει να τηρήσουν τώρα τις δεσμεύσεις τους. Είναι πολύ ανεύθυνο να παίζει κανείς με τη χρεοκοπία της Ελλάδας» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: