Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Σε εξέλιξη κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου

Ώρα μηδέν για τα νέα σκληρά μέτρα


Στιγμιότυπο από την άφιξη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου
Στιγμιότυπο από την άφιξη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου (Φωτογραφία: Reuters )


Αθήνα
Ξεκίνησε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που καλούνται να δώσουν το πράσινο φως στο νέο μνημόνιο, το οποίο θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μεγάλες περικοπές στα εισοδήματα. Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται ήδη όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς και ο υπουργός Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνάντηση, πληροφορίες ήθελαν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να μην συμμετέχει στη συνάντηση πριν διαβάσει το επίσημα μεταφρασμένο κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, το μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο της συμφωνίας έφτασε στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών γύρω στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο περιλάμβανε εκ παραδρομής και το μέτρο της κατάργησης του 13ου-14ου μισθού.

Το διορθωμένο κείμενο έφτασε στα γραφεία των αρχηγών αργότερα.

Πριν αναχωρήσει από τα γραφεία του κόμματός του στο Νέο Κόσμο προς το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Τα στενά περιθώρια είναι σαν τα στενά παπούτσια. Βιάζεσαι να απαλλαγείς όσο πιο γρήγορα από αυτά.

Ακολούθως, προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε: «Ο χρόνος ως σημείο εκβιασμού από τους δανειστές μας με προβληματίζει για τις βαθειές προθέσεις τους».

Τα επιτελεία των τριών κομμάτων είχαν πυρετώδεις συσκέψεις τις τελευταίες ώρες, προκειμένου να μελετήσουν το κείμενο και να αποφασίσουν τις τελικές θέσεις τους.

Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων βρίσκονται σε αναταραχή, καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα έρθουν τα νέα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή. Πολλά είναι τα στελέχη των κομμάτων που αντιδρούν στο «ναι» σε νέα σκληρά μέτρα, που έρχονται να προστεθούν σε μια διετή σκληρή λιτότητα.

Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ανοιχτό είναι, επίσης, το ενδεχόμενο, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, να συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: