Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Για ποινικές ευθύνες πολιτικών μιλά ο υπ. Επικρατείας

Δήλωση-βόμβα

http://images.inews.gr/180/vomva-tou-ypourgou-epikrateias-gia-poinikes-efthynes-politikon.jpg
Μια δήλωση-βόμβα στην οποία αναφέρεται ευθέως ακόμα και για τυχόν ποινικές ευθύνες όσων οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή δεινή κατάσταση μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84», ο κύριος Σταυρόπουλος δηλώνει πως κάποιοι σίγουρα φταίνε για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα και καλεί για απόδοση ευθυνών.

«Θεωρώ ότι οι ευθύνες είναι μοιρασμένες, ο ένας δείχνει τον άλλο και αυτό είναι πολύ κακό... Πάντως η χώρα πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να δούμε όλοι τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να κοιταχτούμε, να δούμε που κάναμε λάθη και να προχωρήσουμε και βέβαια και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν εννοεί πολιτικές ευθύνες, ο κ. Σταυρόπουλος απάντησε πως μιλάει κυρίως για το θέμα της πολιτικής απόδοσης. Αλλά συμπλήρωσε πως «εάν υπάρχουν και άλλες ευθύνες, άλλου είδους και αυτές πρέπει να αποδοθούν παντού».

Κληθείς δε να διευκρινίσει κατά πόσον αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες απάντησε: «Ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα».

Στην ίδια συνέντευξη και αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών, ο κ। Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι ο ρόλος της κυβέρνησης λήγει «όταν θα ολοκληρωθούν όλες αυτές οι δεσμεύσεις οι οποίες ανέλαβε η κυβέρνηση», εκτιμώντας πάντως ότι ο ίδιος δεν ξέρει «αν οι εκλογές είναι ο καλύτερος δρόμος» τη δεδομένη στιγμή.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: